Reiki Massage / Voetreflexologie

Reiki Massage (60, 90,120 minuten)

Wat is Reiki?

Een paar jaar geleden heb ik gemerkt, dat mijn massages niet alleen ontspanning teweeg brengen maar ook heilzaam werken op het energieniveau van mensen.

Een aantal klanten heeft mij daarop aangeraden om iets met deze gave te doen. Ik ben een opleiding gaan volgen, waardoor ik deze spirituele geneeswijze en mezelf nog beter heb leren kennen. Ik ben ingewijd als Shoden, waardoor ik in staat ben levensenergie door te geven aan andere mensen. Deze energie komt niet uit mijzelf. Ik ben slechts degene die in staat is kosmische energie te ontvangen en door te geven.

Voelt u zich al langer minder energiek, futloos onrustig, of bent u herstellende van een ziekte? Dan zou Reiki iets voor u kunnen zijn. Reiki is een japanse geneeswijze en tegelijkertijd de naam van de energie die doorgegeven wordt via handopleggingen. U voelt zich na een behandeling vaak al direct helemaal ontspannen. Reiki werkt helend op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Een behandeling vergroot uw zelfherstellend vermorgen doordat uw chakra's in harmonie worden gebracht. Reiki ondersteunt uw herstel en brengt uw energieniveau naar een hoger plan. Al met al is reiki een krachtige en natuurlijke geneeswijze, die blokkades in het stromen van de energie opheft en uw lichaam en geest in evenwicht brengt. Reiki kan in mijn praktijk worden gecombineerd met massage.

De Reiki Massage
Hierbij gaat de klassieke ontspanningsmassage halverwege over in een Reikibehandeling. Na het massagedeel wordt u toegdekt met handdoeken, waarna de healing begint. Deze kenmerkt zich door handopleggingen die ten hoogte van de chakra's plaatsvinden en deze in harmonie brengen. U kunt lichte tintelingen of warmte ervaren. Dit zijn tekenen dat uw energie weer gaat stromen en dat blokkades worden opgeheven. Sommige punten worden langer behandeld dan anderen omdat de blokkades daar ernstiger zijn dan op andere plaatsen.

U voelt zich direct na de behandeling vaak diep ontspannen. Sommige mensen voelen weinig of niets. Dat betekent echter niet dat de energie niet is overgedragen. Vaak ervaren deze mensen de werking pas later. Ook hoeft u niet voor deze natuurlijke geneeswijze open te staan om de werking er van te ervaren. Wel is het zo dat mensen die ontvankelijk zijn voor Reiki tijdens de behandeling al het stromen van de energie voelen en sneller de heilzame effecten van de healing ervaren.U kunt kiezen uit behandelingen van een uur, anderhalf uur of twee uur. U mag ook zelf de duur van het Reiki gedeelte en het Massage gedeelte bepalen. Reiki zonder massage behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.Voetreflexmassage
(60 minuten)
De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door massage, druk en warmtetoevoer van de masseur kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. De organen en weefsels in het lichaam hebben alle een reflexie in de voet. Hier komen de uiteinden van de zenuwen bijelkaar. Bij een verstoring zal dit tijdens de massage merkbaar zijn door het ontstaan van pijn, prikkels, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie), kleurverschil etc. De plaats in de voet waar deze verstoringen ontstaan geeft weer welk orgaan of lichaamsdeel niet goed functioneert.

Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. De masseur geneest u dus niet, Hij helpt u slechts te genezen door deze gebieden van uw voet extra aandacht te geven.

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Naast de reflexologie kunt je je genezing nog bevorderen met andere natuurlijke methoden, zoals een betere voeding, leren ontspannen van het lichaam, kruidenthee, homeopathie, enz., afhankelijk van de diagnose.

Deze vorm van massage is niet geschikt voor zwangere vrouwen ivm het vrijkomen van veel afvalstoffen.