Harsen / Waxen

In mijn praktijk word je professioneel, hygiënisch, snel, discreet en respectvol verlost van je overtollige haar. Ik behandel zowel mannen als vrouwen tegen voordelige tarieven. Hieronder lees je alles over harsen en waxen. Heb je vooraf toch nog vragen, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Een intake is bovendien gratis. Voor info, acties en aanbiedingen kan je me volgen op facebookHoe werkt het

Harsen is in principe hetzefde als waxen. Bij het harsen van de buik, rug, armen, benen, handen en voeten worden de haren verwijderd met een op temperatuur gebrachte lauw warme meer vloeibare wax. Allereerst wordt de huid behandeld met een pre-lotion, waardoor zelfs de kleinste haartjes omhoog gaan staan en zweet, make-up en eventuele zeepresten worden verwijderd. Daarna wordt de vloeibare wax met een houten spatel aangebracht. Vervolgens wordt met behulp van een strip de wax en de daarin vastgekleefde haren in één snelle beweging verwijderd. Het grote voordeel is dat de haren met wortel en al verdwijnen, vergelijkbaar met epileren. Hierdoor ben je 4 - 6 weken verzekerd van een haarloze en stoppelloze huid. Harsen is daarom zacht voor de huid en geeft minder irritatie dan scheren. Na enkele behandelingen worden de haartjes steeds zachter en dunner. De haren groeien na een tijdje steeds minder terug, waardoor het harsen sneller gaat en minder gevoelig wordt.

Bij de gevoelige dunnere huid wordt gebruik gemaakt van een professionele, speciaal voor de gevoelige huid ontwikkelde waxfilm, die zonder strip wordt verwijderd. 
Deze wax wordt gebruikt om het gezicht, het okselgebied en de schaamstreek te behandelen. De werkwijze is overigens grotendeels hetzelfde als die met de vloeibare wax. 
Brazilian (Boyzilian) wax
Bij Brazilian wax wordt in nauw overleg de beharing gedeeltelijk of geheel verwijderd uit de schaamstreek. Het gaat dan om beharing van de pubis, penis, vagina, perineum, scrotum, bilnaad en rond de anus. Je kan natuurlijk geheel zelf bepalen welke gebieden moeten worden behandeld. 

Je huid wordt eerst voorbehandeld met een prelotion. De speciale professional wax, die daarna wordt aangebracht kleeft niet aan de huid en wordt snel en effectief verwijderd. Deze manier van werken is minder gevoelig en bijzonder geschikt voor de stuggere beharing van de schaamstreek. Hierna wordt de huid behandeld met een verkoelende lotion.

Vóór de behandeling
De haren mogen niet te lang en niet te kort zijn. Verwijdering van een te korte haar lukt vaak niet en de behandeling van een te lange haar is onnodig pijnlijk. Tussen de 1 a 2 centimeter is de ideale lengte. Scheer je dan ook niet meer vanaf twee weken voor de behandeling dan heb je op de dag van de behandeling zelf automatisch de juiste lengte. Scrub je huid 1 a 2 dagen voor het waxen met een milde huidscrub. Gebruik op de dag van je afspraak geen douchecreme, bodylotion of olie.

Na de behandeling
Draag op de dag van de behandeling losjes zittende kleding. Te strakke kleding zit niet fijn op een net geharste huid. Vermijd de eerste 24 uur na de behandeling de zon, zonnebank, sauna of een heet bad. Wekelijks scrubben voorkomt dat haartjes ingroeien. Als je van plan bent je regelmatig te laten harsen kan je het beste je haar niet meer scheren. Hierdoor wordt de beharing steeds dunner en zachter en wordt waxen een bijna pijnloze ervaring. Als de beharing begint terug te komen maak je voor het beste blijvende gladde resultaat een nieuwe afspraak die twee weken later ligt. Scheer je toch je haar, hou er dan rekening mee, dat deze weer stug wordt en sneller afbreekt.

Toch nog haar?
Het kan zijn dat je na de eerste of tweede keer waxen na een paar weken alweer wat haar ziet groeien. Dit zijn haren die tijdens de behandeling nog niet door de opperhuid waren gegroeid en na een rustfase in de groeifase zijn geraakt. Regelmatig waxen verhindert deze vorm van haargroei.

Wanneer is waxen niets voor jou?
Waxen en harsen kan je beter niet doen als je lijdt aan Diabetes of een immuunziekte, vanwege mogelijke infecties. Verder wordt de behandeling afgeraden als je Differin, Retin A, Renova, Isotretinoin of geneesmiddelen tegen acné gebruikt. Waxen en harsen is alleen geschikt op een onbeschadigde huid.